Ervaringen

Herplaatsers en Rescue honden

Herplaatsers en rescue-honden zijn honden die in vele gevallen al meerdere eigenaars, gezinnen en plekken hebben gehad.
In mijn praktijk behandel ik heel veel herplaatsers en/of rescue honden. Vaak komen eigenaars bij mij met de hulpvraag of ik de hond kan helpen omdat zij het niet meer weten. Ze hebben al meerdere dingen geprobeerd maar lopen toch iedere keer vast.

Het gedrag wat ze vaak laten zien is agressie, uitvallen. Agressie richting andere honden, andere mensen. Letterlijk van zich af blaffen naar andere honden om hun nieuwe gezin te beschermen. Maar ook vooral om hun eigen plek in dit gezin te beschermen. Een andere hond kan dan de hond in het gezin niet van de plek stoten.
Naar andere mensen omdat mensen onbetrouwbaar zijn, voor de veranderingen zorgen en die veranderingen juist zorgen voor onzekerheid en angst.

De angst voor Veranderingen omdat je iedere keer van eigenaar naar eigenaar verplaatst word en je “niet voldoet aan de verwachtingen” waardoor je weer weg moet. En dit niet de plek is voor de hond. De angst niet goed genoeg te zijn is één van de onverwerkte emoties die ik vaak tegen kom.Maar ook dat de hond niet meer kan vertrouwen op hun eigen waarneming, zichzelf niet serieus nemen en dus over hun grenzen laten gaan. En als ze dan hun grenzen aan moeten geven omdat het echt als bedreigend voelt omdat je van je plek af word gezet. Reageren ze met agressie omdat ze onmachtig zijn in het uiten van hun emoties en dit de enigste vorm is die zij instinctief nog kunnen.
Herken je dit als mens ook? Dat je eigenlijk diep van binnen verdrietig bent, intens gekwetst, jij je niet goed genoeg voelt en juist onzeker word. Jij niet je verdriet uit, maar je juist boos word!


Vaak hebben deze honden fysiologische stress. Hebben ze vele angsten. Angst om als zwak gezien te worden, angst voor veranderingen, het overzicht kwijt zijn waardoor er angsten ontstaan, onderschatten van zichzelf en eigen kunnen, geen geloof hebben in zichzelf, de verbinding met zichzelf kwijt is, weinig eigenliefde, zelfvertrouwen en minder eigenwaarde hebben.
Al deze klachten zorgen ervoor dat deze honden niet in hun eigen kracht kunnen staan en graag willen voldoen aan alle verwachtingen. Maar al deze emoties blokkades zijn om in hun kracht te kunnen staan en zich vrij kunnen voelen in hun leven.

Wij als mensen zijn op bepaalde plekken blind. Blind omdat wij niet weten wat er gebeurd is in het verleden van de hond. Je deze met alle liefde wil helpen maar niet meer weet hoe.

Met NEI maken we zichtbaar wat voor ons als eigenaar de blindeplek is.
Maken we zichtbaar wat maak dat deze honden doen wat ze doen. Maar behandelen we deze honden om de onverwerkte emoties los te laten en zich vrij Mogen voelen in hun leven.
Dat ze een plek hebben bij de eigenaar die van hun is zonder alle belasting die ze nog meedragen. Waardoor zij mogen zijn wie zij zijn en in hun eigenkracht kunnen staan met al het geloof in zichzelf.

Lieve mensen ik lees en hoor vaak klachten over het gedrag van meerdere honden.
Maar wat maken zij zichtbaar? Is dit agressie of is het angst omdat zij niet meer weten hoe het moet?
Met NEI spoor ik deze klachten op en laten deze los. Deze lieverd heeft vele onverwerkte emoties los gelaten en hoort onvoorwaardelijk bij het gezin. Waardoor hij zijn plek in kan nemen met alle geloof in zichzelf. Hij heeft veel meer rust, kan ontspannen en zelfs buiten wandelen is al veel minder spannend en bedreigend dan het ooit is geweest. Hij zoekt echt zijn plek binnen het gezin en kan dan onvoorwaardelijke genieten van zijn leven vol met liefde.

Herken je dit in jou hond?

www.praktijkyentegevers.nlStel je eens voor.....

Je gaat als kind naar speciaal onderwijs. Omdat je gedrag niet past in het “normale” collectief. Dit geeft al een gevoel dat je er niet bij hoort. En zoals eigen zeggen van mijn cliënt “je een rot kind bent”.
Wat je doet met jou gedrag is een onderliggende onverwerkte emoties zichtbaar maken waar jijzelf ook klachten aan ervaart.
Op de school waar je zat krijg je een leerkracht die naar jou kijkt als kind en niet naar jou gedrag. Die jou ondersteund en veiligheid bied om jezelf te ontwikkelen en de zoektocht aan te gaan wie je nou echt bent.
Ook op verschillende opvangen krijg je soort gelijke mensen en vind jij jou draai in dit leven en dit collectief.
Dan word je overgeplaatst op je 13de naar het vso. Andere school, andere klas, andere leerkracht kortom ander collectief.
Jij wil jezelf bewijzen omdat je bang bent om te falen.
Je zit nog steeds op speciaal onderwijs wat inhoud dat jij net dat extra stukje ondersteuning nodig hebt om bij jezelf te blijven en vooral dat je het niet meer zichtbaar hoeft te maken.
Maar je draai vinden in deze setting is lastig. In een grotere groep word je niet meer gezien als dat kwetsbare kleine jongetje die het liefst op je schoot zit en het stiekem best leuk vind om “kind” dingen te doen. Omdat jij nog steeds het kind bent. Wat je wel bent.
Je moet ineens puber zijn en je volwassen gedragen. Dit is alleen niet wat jou gevoel zegt. En word je overschat.
Dan word er op je 15de gezegd dat JIJ niet in een groep kunt functioneren. Dat JIJ niet thuis hoort op deze school. Dat er geen mensen zijn die met JOU willen werken en zelfs dat je een moeilijk kind bent met rot gedrag.
Als je 16 bent moet je van school af en dat is vanaf deze mededeling nog maar 3 maanden.
Hoe buitengesloten kun je worden?
Dat JIJ niet hoort bij zelfs het speciaal onderwijs!
Dat JIJ niet in een groep functioneert terwijl je dit op verschillende opvangen wel kunt!

Dan ben je 16 jaar en heb je de volgende klachten:
- jezelf nog harder willen bewijzen omdat je bang bent om te falen.
- je jezelf helemaal voorbij loopt en op
Je tenen loopt.
- jij je afvraagt of je wel goed genoeg bent.
- jij een rotgevoel hebt omdat zij niet zien wie jij echt bent.
- of het dan echt aan jou ligt.
- jij je afvraagt of je echt zo’n rot kind bent.

Met NEI hebben we verschillende klachten aangepakt en onverwerkte emoties behandeld waardoor jij wel rust kunt ervaren en bij jezelf kunt blijven.
Het feit blijft alleen dat jij nog steeds thuis zit. Terwijl je zo graag met kinderen wil zijn van je eigen leeftijd. Dat jij er ook bij wilt horen en ertoe wil doen!
Het is jammer dat school op deze manier met jou omgaat. Dat instanties het dan af laten weten. En je eigenlijk nu met je gezin in niemandsland leeft.

Lieve mensen ik wil deze casus met jullie delen omdat dit helaas veel vaker voorkomt dan we denken.
Deze puber heeft gelukkig een ouder die heel
Hard voor hem knokt. Waar hij thuis zeker geliefd word en op verschillende opvangen ook. Maar tot nu toe verder niet meedraait in de maatschappij zoals hij in de maatschappij wil passen en ook zijn steentje op zijn manier wil bijdragen.

Ken je dat.... dat je onzeker bent?
Ken je dat, dat je beoordeeld/ veroordeelt word op je uiterlijk?
Dat je altijd de bevestiging nodig hebt wat je goed of fout doet?
Dat je belast wordt met allerlei negatieve overtuigingen van anderen over jou?
Dat je niet weet op welk pad je moet lopen om niet weer negatief bekritiseerd te worden?
Dat mensen met een boog om je heen lopen en jij niet begrijpt wat je fout doet?
Dat je mede door deze dingen geen geloof meer hebt in jezelf?
En je niet meer goed weet wie je bent en wat je moet doen?

Dat je door deze onzekerheid jezelf terug trekt of juist van je af schreeuwt/blaft.
Dat je niet weet wat er van je verwacht word en je daardoor je zenuwachtig gedraagt.
En als je in een hoek gedreven wordt dan pas je grens aangeeft.

Deze lieverd heeft dat ook!
Gelukkig mocht ik hem met NEI helpen om al deze negatieve ballast los te laten.
Weer het pad te vinden wat hij met zijn eigenaar gaat bewandelen en weer te gaan geloven in zichzelf.
Om de bevestiging te krijgen van zichzelf, zodat hij mag zijn wie hij is. Zonder te checken bij zijn omgeving wat goed is.
En hij zo weer de balans en de rust kan vinden.
Ik ben iedere keer weer dankbaar dat ik met NEI dit weer mag doen voor al onze lieve honden vriendjes ❤️

Loslaten.......

Loslaten is een woord wat ik mijn hele leven al hoor. Laat het los..... Als je ergens mee zit, Als je jezelf iets aantrekt, niet van je af kunt zetten, emoties hebt die je belemmeren etc.
Mijn vraag was dan altijd “Hoe dan?”
Loslaten is een mooi woord wat voor mij vrijheid betekend als je dus echt kunt loslaten.
En die vrijheid daar was ik zeker naar opzoek.
Vrij van onrust, angsten, onverwerkte emoties, onzekerheden, vrij van emoties van anderen of juist willen voldoen aan de verwachtingen van anderen etc.

Niemand kon mij hierop een antwoord geven waar ik ook echt iets mee kon. Een antwoord waarvan ik voelde dat ik het los kon laten.
Tot ik in aanraking kwam met NEI therapie.
Met NEI heb ik gevoeld hoe ik los kan laten en hoe ik me vrij kan voelen in mijn eigen lijf met mijn emoties.

Ook kom ik in mijn praktijk vaak mensen tegen die zich niet prettig of down voelen, maar niet weten hoe dit komt en waarom.
Door het onbewuste, bewust te maken met NEI therapie kun je dit gevoel en de onverwerkte emoties loslaten.

Bij honden is dit ook heel mooi te behandelen met NEI. Het loslaten van de onverwerkte emoties van zichzelf, angsten of overgenomen emoties geeft ook een hond vrijheid en balans.
Waardoor zij zichzelf prettig voelen, gedrag positief veranderd en fysiek zichtbaar vrij voelen.

Referentie verhalen

Copyright © All Rights Reserved

NEI COACH
PRAKTIJK YENTE GEVERS


+31(0)6 10 11 1892

Hoofdstraat 116
5473 AT Heeswijk-Dinther

info@praktijkyentegevers.nl