Hondenmassage

Informatie over
Kyno Honden massage

KYNO Hondenmassage

Door te masseren ontspan je de spieren en tevens stimuleer je de doorbloeding.

Daarnaast wordt een hond zich meer bewust van zijn of haar lichaam waardoor er een (betere) balans ontstaat tussen lichaam een geest.

Naast de ontspanning en het stimuleren en bevorderen van de doorbloeding, kan dit alles ook verandering in de houding van de hond teweegbrengen.

HONDENMASSAGE

Wat bij herhaling voor een blijvende verbetering kan zorgen. Ook komen er door regelmatige, zachte en bewuste aanrakingen in de hersenen van een hond rustgevende stoffen vrij bij een rustige aanraking wat ook een prettig gevoel voor ze oplevert. Door regelmatig te masseren worden vaste patronen in de hersenen doorbroken. Zo creëer je plaats voor nieuw gedrag.

Naast de al genoemde positieve effecten kan een massage bij lichamelijke klachten zoals artrose, gewrichtsproblemen, een blessure of zelfs herstel na een operatie, ook ondersteuning bieden. Natuurlijk kan het deze klachten niet helemaal verhelpen maar, naast de behandeling van een medisch specialist, wel de hond wat verlichting en een fijn gevoel geven. Ook jonge of juist oudere honden kunnen veel baat hebben bij een regelmatige massagebeurt. Deze behandeling kan preventief, acuut of als onderhoud gebruikt worden.

Ook voor u als eigenaar is het geven van een massage aan de hond positief. Zo leert u het lichaam van een hond beter kennen. Door te palperen en observeren, wat ervoor kan zorgen dat u een probleem of stress sneller signaleert en voelt. En zo zelfs gericht verlichting kan bieden. Ook is het geven van een massage aan uw hond niet alleen ontspannend voor de hond, maar is het ook voor u een bewustwording om zelf ook een rust moment te nemen. Hierdoor voelt zowel eigenaar als hond zich rustiger. Een hond stemt af op zijn omgeving en voelt uw emoties en/of stress. Door samen in rust de verbinding te maken met massage en rustig te masseren is uw hond uw spiegel tot rust. Met massage activeer je de hersengolven in zowel de rechter als linker hersenhelft die zorgen voor balans en rust.

Voor het maken van een afspraak voor een hondenmassage in onze praktijk neem met mij contact op.
Indien u geintresseerd bent in het volgen van een workshop over hondenmassage kunt u deze pagina bezoeken.

Copyright © All Rights Reserved

NEI COACH
PRAKTIJK YENTE GEVERS


+31(0)6 10 11 1892

Hoofdstraat 116
5473 AT Heeswijk-Dinther

info@praktijkyentegevers.nl