NEI Therapie bij honden

Informatie over
NEI Therapie bij honden

NEI Therapie bij honden

NEI therapie is een methodiek die bij honden erg goed inzetbaar is.
Alles waar een mens last van heeft, wat hen blokkeert e.d. kan een hond ook last van hebben!

Honden hebben zeker emoties en ervaren deze op dezelfde manier als wij. Dit is onderzocht door Jaak Panksepp.
Honden kunnen van emoties wel degelijk last hebben net als van, onverwerkte emoties, overgenomen emoties, uiten en plaatsen van emoties, traumatische ervaringen, gebeurtenissen, blokkades etc.


NEI is erg goed inzetbaar bij honden

Al deze ervaringen liggen opgeslagen in het onderbewustzijn van een hond. Dit kan zorgen voor een disbalans tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Deze disbalans kan leiden tot zowel fysieke als emotionele klachten. Deze klachten uiten zich in gedrag (hyper gedrag, dominantie, terughoudend, uitvallen etc), fysieke klachten, emoties (denk hierbij aan angst, onzekerheid, dominantie etc)

Je ziet vaker dat je hond onbewust reageert vanuit een “paniek” reactie. Bijv, mijn hond is als pup geschrokken van een blaffende hond die dreigend langs de weg blafte. Vanaf dat moment was haar reactie bij een blaffende hond vluchten, weg van het geluid! Dit deed zij vanuit haar onderbewustzijn. Haar onverwerkte emotie angst lag met haar ervaring opgeslagen in haar onderbewustzijn. Door met NEI deze onverwerkte emotie aan te pakken samen met de ervaring die zij had kon zij deze emotie loslaten. Hierdoor ontstond er weer balans in haar bewustzijn en onderbewustzijn wat resulteerde in haar gedrag. Blaffende honden zijn voor haar geen obstakel meer. Zij blijft ontspannen, bij zichzelf en lekker bezig met dat waar zij mee bezig.

Ook zie ik in mijn praktijk regelmatig honden met fysieke klachten waarvan ze niet meer weten wat het is. De hond is al helemaal onderzocht met allerlei onderzoeken, (wat voor de hond vaak al niet prettig is) maar zonder resultaat. Ook deze klachten kunnen met NEI onderzocht worden. Wat maakt nou dat de hond deze fysieke klachten heeft? Zit hier een emotionele blokkade onder? Of zit er juist iets in de generaties wat blokkeert? Etc.

Honden kunnen niet praten, maar zij laten vaak in hun gedrag, uitingen, fysieke klachten zien dat er wat aan de hand is waardoor zij niet in balans zijn. Jij als eigenaar merkt deze disbalans op en ziet dat je hond last heeft van dat wat hem blokkeert. Maar wat maakt nou dat hij/zij dit gedrag vertoont? Of wat maakt dat er geen verklaring is voor de fysieke klachten? Of zich explosief uit? Last heeft van hormonen? Of gewoon niet lekker in zijn vel zit?
Ga met NEI opzoek naar de oorzaak van de klachten van jou hond! Zorg dat jou hond weer in balans komt en lekker in zijn vel zit!


Heeft u vragen of heeft u klachten waardoor u meer informatie wilt over NEI therapie of een afspraak wil maken.
Dan kunt u met mij contact opnemen.

Denk eens bij klachten aan:

•  
Fysieke problemen (ontstekingen en/of zweren, mank/kreupel lopen, weinig energie, pijn of verkramping bij aanraking    waarvan de reden niet duidelijk is. 

•  
Gedragsproblemen

•  
Trauma('s)

•  
Herplaatsers


   Allergieen, (Voedsel) intoleranties.

•  
Vaccinaties en vaccinatieschade

•  
Fertiliteitsproblemen, moeilijk drachtig worden, hormoon problemen niet lekker in hun vel zitten, depressief en terug     getrokken gedrag vertonen, weinig energie, problemen omtrent de geboorte of tijdens de dracht.


Copyright © All Rights Reserved

NEI COACH
PRAKTIJK YENTE GEVERS


+31(0)6 10 11 1892

Hoofdstraat 116
5473 AT Heeswijk-Dinther

info@praktijkyentegevers.nl